Maia Sandu și Vladimir Zelenski au discutat la telefon despre resturile rachetei, care au căzut la Naslavcea
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu și Vladimir Zelenski au discutat la telefon despre resturile rachetei, care au căzut la Naslavcea

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, 3 noiembrie, o discuție la telefon cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Cei doi oficiali au discutat despre criza energetică, dar și despre resturile rachetei, care a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, și a căzut în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Despre aceasta a informat Zelenski pe canalul său de Telegram. 

„Am avut o discuție telefonică de aproximativ o oră cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. În acest timp am reușit să discutăm despre criza energetică, securitatea de pe teritoriul țărilor noastre, precum și despre atacul terorist rusesc, care a vizat și Republica Moldova. Au avut un schimb de opinii cu privirile la resturile rachetei, care a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, a căzut în extremitatea nordică a localității Naslavcea”, a scris Zelenski.

NM a solicitat un comentariu în acest sens de la purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță. Până la momentul publicării acestui articol nu am primit un răspuns.

***

Amintim că pe 31 octombrie resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul anti-aerian ucrainean, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a provocat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Pe 1 noiembrie Vladimir Zelenski a declarat că resturile rachetei căzute pe teritoriul Republicii Moldova ne reamintesc tuturor cât de important este să luptăm împreună contra Federației Ruse.

Pe 3 noiembrie, președinta Maia Sandu s-a deplasat la Naslavcea și a discutat cu autoritățile locale, dar și cu localnicii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: