Maia Sandu: suma de $235 mln aprobată de FMI este deja la dispoziția Guvernului de la Chișinău
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu: suma de $235 mln aprobată de FMI este deja la dispoziția Guvernului de la Chișinău

Suma de circa $235 mln din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) este deja la dispoziția autorităților. Anunțul a fost făcut de către președinta țării Maia Sandu, în urma unei întâlniri cu noul reprezentant permanent al FMI în Republica Moldova, Rodgers Chawani.

„Am salutat faptul că banii alocați prin decizia Consiliului director al FMI din 2 august curent, referitoare la alocarea specială de resurse financiare pentru țara noastră, sunt deja la dispoziția autorităților naționale. Este vorba de un instrument global de susținere a guvernelor în combaterea efectelor pandemice și de recuperare economică ulterioară, țara noastră beneficiind de circa 235 de milioane USD”, a menționat Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, în cadrul întrevederii s-a discutat despre prioritățile țării pe termen mediu și necesitățile de finanțare externă pentru asigurarea stabilității macroeconomice și susținerea dezvoltării economice. A fost abordat subiectul unui nou program al FMI pentru Republica Moldova, care ar putea fi definitivat în toamnă, echipa de experți a FMI fiind așteptată la Chișinău la sfârșit de septembrie. Programul va susține politici economice, financiare și sociale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: