Maia Sandu: „Tentativele de a controla prețurile pot duce la dispariția produselor de pe piață”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: „Tentativele de a controla prețurile pot duce la dispariția produselor de pe piață”

Președinta Maia Sandu a declarat, pe 23 iunie, că decizia Consiliului European de a acorda statutul de țară candidată la UE este umbrită de criza majoră cu care ne confruntăm. Șefa statului a accentuat că Moldova, alături de întreaga Europă, trece printr-o perioadă foarte complicată, cauzată de războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei.

Aceste crize au cauze externe, iar instrumentele prin care ne putem apăra de ele sunt limitate, a afirmat Sandu.

Nu producem energie sau carburanți ca să putem stabili prețurile la aceste produse, iar tentativele de a controla aceste prețuri pot duce la dispariția produselor de pe piață. De aceea căutăm alte soluții pentru a ajuta oamenii în situația complicată în care ne-am pomenit cu toții”, a continuat șefa statului.

Șefa statului a mai spus că nu există domeniu al vieții sociale și economice care să nu fie afectat de război.

Creșterea prețurilor la combustibil și gaz, dificultatea exportului producției agricole, închiderea căilor de transport sau oprirea comerțului mic, sursă de venit pentru multe familii ce trăiesc aproape de hotar – toate au fost afectate dramatic de război”, a precizat președinta.

Maia Sandu a mai declarat că atât timp cât războiul din țara vecină va continua, situația economică va rămâne dificilă pentru toți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: