Maia Sandu: „Tentativele de a controla prețurile pot duce la dispariția produselor de pe piață”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: „Tentativele de a controla prețurile pot duce la dispariția produselor de pe piață”

Președinta Maia Sandu a declarat, pe 23 iunie, că decizia Consiliului European de a acorda statutul de țară candidată la UE este umbrită de criza majoră cu care ne confruntăm. Șefa statului a accentuat că Moldova, alături de întreaga Europă, trece printr-o perioadă foarte complicată, cauzată de războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei.

Aceste crize au cauze externe, iar instrumentele prin care ne putem apăra de ele sunt limitate, a afirmat Sandu.

Nu producem energie sau carburanți ca să putem stabili prețurile la aceste produse, iar tentativele de a controla aceste prețuri pot duce la dispariția produselor de pe piață. De aceea căutăm alte soluții pentru a ajuta oamenii în situația complicată în care ne-am pomenit cu toții”, a continuat șefa statului.

Șefa statului a mai spus că nu există domeniu al vieții sociale și economice care să nu fie afectat de război.

Creșterea prețurilor la combustibil și gaz, dificultatea exportului producției agricole, închiderea căilor de transport sau oprirea comerțului mic, sursă de venit pentru multe familii ce trăiesc aproape de hotar – toate au fost afectate dramatic de război”, a precizat președinta.

Maia Sandu a mai declarat că atât timp cât războiul din țara vecină va continua, situația economică va rămâne dificilă pentru toți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: