Maia Sandu, vizitată de un grup de investitori străini: Sperăm ca războiul se va încheia cât de curând
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, vizitată de un grup de investitori străini: Sperăm ca războiul se va încheia cât de curând

Problemele investitorilor străini care dezvoltă afaceri în Republica Moldova au fost discutate la Președinție între șefa statului Maia Sandu și un grup de membri ai Asociației Investitorilor Străini (FIA) din țara noastră. Potrivit unui comunicat de presă, printre subiectele abordate s-au numărat criza energetică; seceta care afectează mai multe sectoare de producție și securitatea alimentară; inflația și problemele din sectorul bancar, dar și accesul echitabil la justiție pentru exponenții businessului.

În context,  Maia Sandu a menționat că autoritățile caută soluții optime pentru  a ajuta producătorii locali să reziste la provocările externe și să se mențină pe piață.

Președinta a apreciat curajul investitorilor străini de a rămâne în țara noastră și de a lucra aici în pofida greutăților. „Apreciem faptul că vă continuați activitatea în Moldova, păstrând locuri de muncă și contribuind la bugetul statului. Sperăm ca războiul se va încheia cât de curând și vom scăpa de mai multe probleme provocate de acesta. Între timp, muncim pentru a reforma justiția și organele de control. Știm cât de importantă e justiția pentru dezvoltarea afacerilor”, a spus șefa statului.

Pe final, șefa statului i-a îndemnat pe reprezentanții FIA să contribuie, prin expertiza lor, la procesul de integrare europeană a țării noastre. „Este nevoie să facem front comun pentru a explica și promova avantajele integrării europene și pentru a realiza pașii care ne vor asigura calitatea de stat membru al UE”, a conchis Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: