Majoritatea instituțiilor de învățământ vor organiza procesul educațional cu prezența fizică a elevilor la ore
Full Article 1 minutes read

Majoritatea instituțiilor de învățământ vor organiza procesul educațional cu prezența fizică a elevilor la ore

Majoritatea instituțiilor de învățământ au ales primul model pentru începutul anului de studii 2020-2021. Este vorba despre prezența fizică 100% la școală. Datele au fost prezentate de ministrul Educației, Igor Șarov, în cadrul unui briefing de presă.

Astfel, din numărul total de 1249 de instituții de învățământ general, inclusiv 23 private, modelul 1 (prezența 100%) a fost ales de 769 de instituții de învățământ, ceea ce constituie 62,83%.

Modelul 2 (învățarea pe schimburi) – 119 instituții de învățământ. Modelul 3 (împărțirea în zile de prezență și zile de comunicare la distanță) – 4 instituții de învățământ. Modelul 4 (învățarea pe grupe) – 17 instituții de învățământ. Modelul 5 (pe săptămâni) -15 instituții de învățământ. Modelul 6 (exclusiv online) – nu a fost ales de nici o instituții de învățământ. Modelul 7 (mixt) – 261 instituții de învățământ.

Ministrul Educației a mai specificat că din numărul total de școli, 976 nu vor întâmpina probleme de ordin tehnic în implementarea modelului propus, iar 305 vor întâmpina anumite dificultăți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: