Majoritatea instituțiilor de învățământ vor organiza procesul educațional cu prezența fizică a elevilor la ore
Full Article 1 minutes read

Majoritatea instituțiilor de învățământ vor organiza procesul educațional cu prezența fizică a elevilor la ore

Majoritatea instituțiilor de învățământ au ales primul model pentru începutul anului de studii 2020-2021. Este vorba despre prezența fizică 100% la școală. Datele au fost prezentate de ministrul Educației, Igor Șarov, în cadrul unui briefing de presă.

x

Astfel, din numărul total de 1249 de instituții de învățământ general, inclusiv 23 private, modelul 1 (prezența 100%) a fost ales de 769 de instituții de învățământ, ceea ce constituie 62,83%.

Modelul 2 (învățarea pe schimburi) – 119 instituții de învățământ. Modelul 3 (împărțirea în zile de prezență și zile de comunicare la distanță) – 4 instituții de învățământ. Modelul 4 (învățarea pe grupe) – 17 instituții de învățământ. Modelul 5 (pe săptămâni) -15 instituții de învățământ. Modelul 6 (exclusiv online) – nu a fost ales de nici o instituții de învățământ. Modelul 7 (mixt) – 261 instituții de învățământ.

Ministrul Educației a mai specificat că din numărul total de școli, 976 nu vor întâmpina probleme de ordin tehnic în implementarea modelului propus, iar 305 vor întâmpina anumite dificultăți.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: