Majoritatea statelor UE au votat pentru testarea COVID a persoanelor care vin din China
Full Article 2 minutes read

Majoritatea statelor UE au votat pentru testarea COVID a persoanelor care vin din China

„Majoritatea covârşitoare” a ţărilor UE a votat pe 3 ianuarie în favoarea unor teste Covid sistematice pentru călătorii din China înainte ca aceştia să plece spre Europa, a anunţat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Măsura face parte din recomandările unui comitet de experţi în sănătate al Celor 27 (Comitetul pentru securitate sanitară) şi va fi discutata pe 4 ianuarie în cadrul unei reuniuni menite să pregătească un răspuns coordonat al UE în faţa unei explozii a numărului de infecţii în China, comunică Agerpres.ro.

Experţii în sănătate au examinat marţi alte măsuri propuse de Comisie – de a impune purtarea măştilor pentru pasagerii din China, controlul apelor uzate ale avioanelor şi testarea sporită, cu secvenţiere genomică, pe aeroporturi la sosire, în vederea identificării unor posibile noi variante ale virusului.

„Aceste măsuri ar trebui să vizeze cele mai expuse zboruri şi aeroporturi şi să fie puse în aplicare într-o manieră coordonată (în întreaga UE) pentru a le asigura eficacitatea”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Reuniunea de miercuri a IPCR (dispozitivul european de reacţie la nivel politic în situaţii de criză) ar putea duce la recomandări care vor trebui apoi aprobate de statele membre.

***

Numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a crescut în ultima perioadă pe întreg teritoriul Chinei după ce Beijingul a renunţat la politicile sale zero-COVID, inclusiv la testarea obişnuită a populaţiei cu teste PCR. Totodată, peste 130 de subvariante ale variantei Omicron au fost depistate în China în decursul ultimelor trei luni.

Recent, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a îndemnat moldovenii să fie precauți în contextul situației epidemiologice prin COVID-19 în China. Reprezentanții instituției au cerut cetățenilor, inclusiv celor care planifică să călătorească în perioada sărbătorilor, să respecte măsurile de protecție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: