Make music Not war: Trio pentru pace − la vioară, violoncel și pian, marca Moldo Crescendo
Full Article 2 minutes read

Make music Not war: Trio pentru pace − la vioară, violoncel și pian, marca Moldo Crescendo

Atunci când în lume e multă tristețe și durere, singurul refugiu pentru suflet rămâne… muzica. Vineri, 22 aprilie, ora 19:00, trei muzicieni, studenți la cele mai renumite universități de muzică din lume, vă invită să vă deconectați de la știri și să vă conectați la muzică.

Timp de 2 ore, în Sala cu Orgă din Chișinău, ne vom înveli sufletele cu piese scrise pentru trio-ul vioară, violoncel și pian, în interpretarea lui Dan-Iulian Druțac − vioară (Universitatea Regală din Madrid), Jan Sekaci − violoncel (Barenboim-Said Academy din Berlin) și Marcel Lazăr − pian (Universitatea de Muzică din Viena).

Piesele selectate în programul muzical al concertului transmit diferite stări: de la caracterul boem și rafinat al saloanelor vieneze, romantismul nordic − până la suferință și durere din trio-ul nr. 2, scris de Shostakovich în timpul celui De-Al Doilea Război Mondial.

În program:

Beethoven − Trio „Fantoma”

Haydn − Trio G-Dur (Gypsy trio)

****pauză****

Grieg − Andante con moto
Shostakovich − Trio nr. 2

După 2 ani de pandemie și distanță socială, nu așa ne-am imaginat revenirea noastră în sălile de concert. Ne-am fi bucurat să avem parte de soare și pace primăvara aceasta. În speranța că totul va fi bine, vă așteptăm vineri, 22 aprilie, la ora 19:00, în Sala cu Orgă din Chișinău, să cântăm pentru pace.

Concertul este organizat cu susținerea comunității Moldo Crescendo pe Patreon: https://www.patreon.com/moldo_crescendo

Bilete – în rețeaua iTicket: https://iticket.md/event/ticket/make-music-not-war

Make music Not war: Trio pentru pace − la vioară, violoncel și pian, marca Moldo Crescendo Make music Not war: Trio pentru pace − la vioară, violoncel și pian, marca Moldo Crescendo Make music Not war: Trio pentru pace − la vioară, violoncel și pian, marca Moldo Crescendo Make music Not war: Trio pentru pace − la vioară, violoncel și pian, marca Moldo Crescendo Make music Not war: Trio pentru pace − la vioară, violoncel și pian, marca Moldo Crescendo

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: