Mandat de arest pentru Artur Reșetnicov și Sergiu Sârbu: Cât vor sta în izolator?
Full Article 2 minutes read

Mandat de arest pentru Artur Reșetnicov și Sergiu Sârbu: Cât vor sta în izolator?

Foștii deputați Artur Reșetincov și Sergiu Sârbu va sta următoarele 30 de zile în izolator. Decizia a fost pronunțată de magistrați, pe 4 februarie.

Sîrbu a declarat înainte de decizia judecătorilor că se așteaptă la o justiție „dreaptă și echitabilă” în raport cu dosarul său. Între timp, colegul său, la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, ex-deputatul Artur Reșetnicov,  le-a spus jurnaliștilor că rămâne în greva foamei, însă se simte „bine”.

Artur Reșetnicov s-a adresat jurnaliștilor înainte de a fi condus în sala de judecată. El a menționat că toate acuzațiile împotriva sa ar fi nejustificate și că în declarația sa de avere a indicat toată informația despre veniturile sale.

„Am un regret: că am votat pentru Maia Sandu și am adus la putere un monstru, care distruge statul”, a menționat acesta.

Amintim că patru foști deputați au fost reținuți pentru 72 de ore în urma perchezițiilor efectuate de către Procurorii Anticorupție la domiciliile lor. Este vorba despre Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Artur Reșetnicov și Anatol Zagorodnîi. Ulterior, a fost confirmată și reținerea vicepreședintelui Partidului „ȘOR” Sergiu Sîrbu.

Președintele formațiunii, Ilan Șor, a acuzat-o pe Maia Sandu că ar fi dat indicații privind reținerea foștilor deputați.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: