Mandatul de arest pe numele Karinei Țurcan a fost prelungit până pe 24 august
Full Article 2 minutes read

Mandatul de arest pe numele Karinei Țurcan a fost prelungit până pe 24 august

Instanța de judecată a prelungit mandatul de arest pe numele fostei membre a Consiliului Administrației Inter-RAO, o companie energetică rusească care are active în mai multe țări din Europa și CSI. Anunțul a fost făcut de avocatul acesteia, Ivan Pavlov, informează agenția Interfax.

Ședința de judecată s-a desfășurat cu ușile închise, deoarece informațiile din dosar sunt secrete.

Karina Țurcan a fost acuzată de spionaj în favoarea Moldovei. Avocații acesteia consideră că decizia de este nejustificată și ilegală.

„Din momentul reținerei Karinei au trecut doi ani: s-a schimbat guvernul și prim-ministrul, au fost introduse și apoi scoase restricțiile din cauza pandemiei de coronavirus, au fost propuse modificări în Consituție. Nu s-a schimbat un singur lucru – conținutul acelor documente prin care acuzarea încearcă să o țină închisă pe Țurcan. Sunt aceleași materiale ale căror falsitate este evidentă deja până și anchetatorului”, a declarat Pavlov.

Karina Țurcan a fost reținută în vara lui 2018. Potrivit apărătorilor săi, Serviciu Federal de Securitate de la Moscova consideră că, în 16 august 2004, aceasta a devenit agent secret și colabora cu serviciile speciale moldovenești. Ulterior, pe 21 aprilie 2015, aceasta a intrat în posesia unui proiect al Ministerului Energeticii din Rusia privind activitatea anumitor companii rusești din domeniul energetic, iar în 29 octombrie 2015 ar fi transmis acesta document serviciilor speciale din Moldova.

Țurcan nu își recuoaște vinovăția și susține că probele din dosar au fost falsificate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: