Marea Britanie îl include pe Patriarhul Kiril „în lista neagră” pentru că sprijină războiul în Ucraina
Full Article 1 minutes read

Marea Britanie îl include pe Patriarhul Kiril „în lista neagră” pentru că sprijină războiul în Ucraina

Guvernul din Marea Britanie a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei. Printre cei vizați se numără și comisarul rus pentru drepturile copilului Maria Lvova-Belova, pentru „transferul forțat și adopția copiilor ucraineni”.

Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost, de asemenea, sancționat pentru sprijinul și susținerea războiului din Ucraina.

„Astăzi, țintim factorii de sprijin și autorii războiului lui Putin, care au adus suferințe nespuse Ucrainei, inclusiv transferul forțat și adopția de copii. Nu ne vom obosi să apărăm libertatea și democrația și să menținem presiunea asupra lui Putin, până când Ucraina va reuși”, a declarat ministra de Externe al Marii Britanii, Liz Truss.

Anterior, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a fost inclus în lista celor 58 de noi oficiali ruși vizați de sancțiuni ale Uniunii Europene.

Biserica Ortodoxă Rusă a transmis că decizia de a-l include pe patriarhul Kirill pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene este „lipsită de bun-simţ”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: