Marea Britanie l-a trecut pe lista de sancțiuni pe Roman Abramovici și pe alți șase oligarhi ruși 
Full Article 2 minutes read

Marea Britanie l-a trecut pe lista de sancțiuni pe Roman Abramovici și pe alți șase oligarhi ruși 

Guvernul Marii Britanii l-a inclus pe Roman Abramovici pe lista rușilor împotriva cărora a decis să impună sancțiuni ca parte a măsurilor luate împotriva miliardarilor și oligarhilor apropiați de președintele Vladimir Putin.

Proprietarul clubului de fotbal Chelsea este unul dintre cei 7 oligarhi ruși împotriva cărora guvernul condus de Boris Johnson a impus sancțiuni astăzi.

Sancțiunile vor intra în vigoare înainte ca acesta să vândă Chelsea iar Nadine Dorries, ministrul britanic al sporturilor a declarat că tranzacția va fi acum blocată.

„Știu că acest lucru aduce anumite incertitudini dar guvernul va continua să lucreze cu liga (profesionistă de fotbal) și cluburile pentru a putea juca în continuare fotbal în timp ce se iau măsuri care să garanteze că sancțiunile îi vor afecta pe cei împotriva cărora au fost impuse”, a declarat Dorries, comunică hotnews.ro.

Ea a precizat că Chelsea va primi o licență specială pentru a putea disputa în continuare partide și să-și plătească angajații și jucătorii.

Anterior, The Times scria că Roman Abramovici încearcă să vândă de urgență nu doar clubul de fotbal Chelsea, dar și imobilele de elită pe care le deține la Londra de frica sancțiunilor.

De menționat că printre ceilalți oligarhi ruși adăugați pe lista de sancțiuni de către guvernul britanic sunt: Igor Secin – șefia Rosneft, Oleg Deripaska, Andrei Kostin, acționar al grupului En+, Dmitri Lebedev, președintele Bank Rossiya, Alexei Miller director al Gazprom și Nikolai Tokarev, președintele Transneft.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: