Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul 13: „Nu pot să cred”
Full Article 2 minutes read

Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul 13: „Nu pot să cred”

Deputata Partidului „Șor” Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul 13. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis pe 14 septembrie schimbarea măsurii preventive de arest. Decizia este irevocabilă. Astfel ea îș va petrece următoarele 20 de zile în arest la domiciliu.

„Deocamdată nu pot să cred. Este o decizie parțial îmbucurătoare. Noi o să luptăm așa cum am mai luptat și după 54 de zile petrecute la pușcărie o să luptăm și mai mult, nu doar pentru mine și din cauza mea, dar pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple cu nimeni. Nu doresc nimănui să știe cum au trecut pentru mine acele 54 de zile. Cred că o să scriu o carte”, a spus Tauber imediat după pronunțarea deciziei.

„Noi oricum nu suntem de acord cu această decizie, pentru că dna Tauber a plecat în arest la domiciliu. Noi considerăm că bănuiala rezonabilă nu este dovedită de procurori. Data viitoare la prelungirea arestului la domiciliu noi totuși o să solicităm să fie eliberată de orice măsură preventivă”, a spus unul dintre avocații Marinei Tauber.

***

Amintim că  Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la cererea procurorilor. Ea este deținută în Penitenciarul nr. 13.

Deputata pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”. La rândul lor, reprezentanții guvernării resping acuzațiile alesei poporului și declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: