VIDEO Marina Tauber susține că va fi arestată sau percheziționată în timpul apropiat
Full Article 3 minutes read

VIDEO Marina Tauber susține că va fi arestată sau percheziționată în timpul apropiat

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber, susține că s-ar pregăti arestarea și percheziționarea sa. Deputata declară că „măsuri represive”, în spatele cărora ar fi partidul de guvernare, s-ar pregăti și în privința colegilor săi de partid. „Noi nu ne temem de presiuni. Nu ne speriați!”, a declarat Tauber într-un live susținut pe 16 iunie pe Facebook. Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) și ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au menționat că nu comentează declarațiile politice.

Deputata Marina Tauber susține că a fost anunțată că ar putea fi arestată în zilele apropiate, iar acțiunile ar avea loc în contextul protestului planificat pentru duminică.

„Conform informațiilor pe care le-am primit recent, în contextul protestului din 19 iunie și din cauza că la acest protest pașnic va veni toată țara, eu voi fi arestată mâine sau, probabil, vor fi efectuate percheziții. De asemenea, vor fi aplicate alte măsuri în ceea ce privește și alți membri ai echipei noastre. Mâine veți asista la un nou show, care va arăta care este prețul luptei partidelor de opoziție în țara noastră”, a menționat Marina Tauber.

Solicitată de NM, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a refuzat să comenteze acuzațiile Marinei Tauber. Potrivit reprezentantei PG, Mariana Cherpec, Procuratura „nu comentează acuzațiile politice”.

Duminică, 19 iunie, în centrul capitalei ar urma să aibă loc un protest împotriva guvernării PAS. Tauber dă asigurări că protestul va fi organizat, indiferent de acțiunile care ar urma să fie luate în legătură cu ea sau cu membrii de partid. Tot duminică, la Chișinău este preconizat Marșul Solidarității, organizat de comunitatea LGBT+, precum și un concert susținut de artiștii ruși Morgenshtern și Slava Marlow.

În contextul evenimentelor planificate pentru duminică, municipalitatea anunță despre suspendarea circulației transportului public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, pe tronsonul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin. Traficul rutier va fi sistat începând cu 18 iunie, ora 22:00 și până pe 19 iunie, ora 23:59.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: