Marina Tauber, reținută la Aeroportul Chișinău. Precizările Procuraturii Anticorupție 
Full Article 2 minutes read

Marina Tauber, reținută la Aeroportul Chișinău. Precizările Procuraturii Anticorupție 

Astăzi dimineața, Marina Tauber a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție, pe 1 mai. 

Se menționează că la baza reținerii a stat ordonanța procurorului din Procuratura Anticorupție, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința ei.

La 28 aprilie 2023, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive. Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amânată ședința de judecată ca să poată călători în Israel”, au declarat reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Astfel, „considerând că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au considerat necesar să fie reținută învinuita la aeroport pentru că exista un risc considerabil că învinuita se va eschiva de la organul de urmărire penală”.

Procurorii amintesc că pe 5 ianuarie 2023, Curtea de Apel Chișinău a menținut măsura preventivă – liberarea provizorie sub control judiciar și a stabilit următoarele condiții:

  • să nu părăsească localitatea unde își are domiciliul, decât în condițiile stabilite de către judecătorul de instrucție, sau după caz, de către instanță;
  • să nu comunice cu persoane care au tangență cu procesul penal respectiv și
  • să predea pașaportul judecătorului desemnat cu atribuțiile judecătorului de instrucție.

La 15 februarie 2023, judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) a respins cererea avocaților privind revocarea măsurii preventive – liberarea provizorie sub control judiciar. Dar la 22 februarie 2023, Colegiul penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul avocaților în interesele învinuitei Tauber Marina, casând încheierea Judecătoriei Chișinău (sediul Ciocana) din 15 februarie 2023, astfel, revocându-i obligațiile stabilite anterior prin decizia Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău din 05 ianuarie 2023″, au adăugat procurorii.

Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) urmează să examineze demersul procurorilor pentru înlocuirea măsurii cu arest preventiv.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: