Mărturiile tatălui fetiței de 3 luni ucise la Odesa: „Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusă”
Full Article 2 minutes read

Mărturiile tatălui fetiței de 3 luni ucise la Odesa: „Lumea mea a fost distrusă de o rachetă rusă”

Iurii Glodan se afla la magazin când a aflat vestea exploziei. La intrarea în blocul său, a țipat la poliție să-l lase să intre în clădirea în flăcări. Când a ajuns la apartamentul său, a găsit cadavrele soției sale și ale mamei ei, ucise de o rachetă rusă care smulsese etajele inferioare ale blocului, scrie BBC.

Cadavrul bebelușului său Kira, în vârstă de trei luni, a fost descoperit mai târziu. Iurii a fost duminică în clădirea distrusă pentru a găsi ce ar putea salva din apartament. Albume foto, colecția de pliculețe de zahăr a soției sale, scrisori. A găsit căruciorul bebelușului său bucăți.

„Dacă las lucrurile în apartament, va deveni gunoi și oamenii îl vor arunca”, a spus el pentru BBC. „Vreau să-l păstrez pentru amintirile mele”.

El și Valeria formau un cuplu de nouă ani.

„Putea să găsească bucurie în orice. Odesa era orașul ei preferat. Lucra în PR și putea comunica cu mulți oameni, să-i înțeleagă. A fost o mamă grozavă, o prietenă, cu toate calitățile cele mai bune. Îmi va fi imposibil să găsesc pe altcineva ca Valeria. Era perfectă. O astfel de persoană ți se putea oferi doar o dată în viață și este un cadou de la Dumnezeu”, a spus el.

Kira se născuse la sfârșitul lunii ianuarie, cu doar o lună înainte de începerea războiului.

La câteva săptămâni după aceea, Valeria a postat pe Instagram că trăiește cu „un nou nivel de fericire” după nașterea primului ei copil. „Fata noastră are acum o lună”, a scris ea. „Au fost cele mai bune 40 de săptămâni”.

Amintim că pe 23 aprilie, Odesa a fost lovită de rachete rusești, care au distrus o instalație militară și 2 clădiri rezidențiale. Printre cei care au murit la Odesa, în propriul apartament, sub rachete rusești, se numără Valeria Glodan, în vârstă de 28 de ani, fiica ei Kira de trei luni și bunica copilei.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: