Masca de protecție – obligatorie în spitalul din Ialoveni. O secție a fost închisă din cauza COVID-19
Full Article 3 minutes read

Masca de protecție – obligatorie în spitalul din Ialoveni. O secție a fost închisă din cauza COVID-19

Toți angajații, pacienții și vizitatorii Spitalului Raional Ialoveni sunt obligați să poarte mască de protecție la intrarea în instituția medicală, începând de azi, 4 iulie. Măsura a fost luată în contextul creșterii a numărului de cazuri confirmate cu COVID 19. Mai mult, Secția Terapie a SR Ialoveni a fost închisă temporar, după ce 21 de pacienți au fost testați pozitiv la coronavirus, transmite portalul ialovenionline.md.

Potrivit directorului SR Ialoveni, Dinu Șargu, obligativitatea privind purtarea măștii este una temporară, deși nimeni nu a anulat recomandarea de a purta mască.

„Vineri am luat decizia de a închide Secția Terapie. Din 43 de pacienți, 21 au fost testați pozitiv la COVID. Cei cu forme ușoare au fost externați, 2 sunt spitalizați cu alte patologii concomitente. Facem dezinfecție, am strâns toată lenjeria și o prelucrăm, este testat tot colectivul Secției. Trebuia rupt acest lanț, pentru că oamenii vin din alte instituții, de la domiciliu, e greu de spus de unde a pornit. Dar ca să nu se facă un focar și mai mare, a trebuit să închidem secția”, ne-a spus Dinu Șargu.

Ce ține de orașul Ialoveni, numărul cazurilor de Covid crește alarmant. Cifrele sunt de 3 sau chiar 4 ori mai mari decât săptămânile precedente.

„Situația nu este bună. Avem în supraveghere medicilor 34 de persoane din orașul Ialoveni confirmate cu COVID, dintre care 26 se tratează la domiciliu, iar 5 sunt internate. Creșterea este practic triplă sau chiar de patru ori mai mare decât săptămânile trecute.”, spune Stelian Cucu, șeful Centrului de Sănătate Ialoveni.

Întrebat cărui fapt se datorează această creștere, Stelian Cucu spune că este o „legitate” a procesului epidemic, dar și relaxarea excesivă a oamenilor.

„Problema principală este nevaccinarea. Din păcate, pe orașul Ialoveni, rata vaccinării este în jur de 30%.  Numărul de cazuri a scăzut și s-a făcut impresia că am scăpat, dar este o impresie greșită, nu e deloc așa”, ne-a mai spus șeful Centrului de Sănătate Ialoveni.

La nivel de țară, numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 a ajuns la peste o jumătate de million (520.321 cazuri), iar numărul deceselor a ajuns la 11.567. După numărul de infectări, Raionul Ialoveni se află pe locul 7 după numărul de cazuri (12.086 cazuri), după alte teritorii administrative precum Rîbnița, Slobozia, Bălți, Bender, Tiraspol și Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: