„Masca te poate proteja de un tub cât degetul de gros până în plămâni”. Mesajul disperat al unui lucrător medical din Moldova
Full Article 3 minutes read

„Masca te poate proteja de un tub cât degetul de gros până în plămâni”. Mesajul disperat al unui lucrător medical din Moldova

O mască medicinală simplă, purtată corect, ne poate proteja de la urmări mult mai grave pentru sănătate. Este îndemnul lui Sandu Tocarciuc, asistent medical în Secția de terapie intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă (IMU). Acesta a publicat pe pagina sa de Facebook niște fotografii în care se văd semnele lăsate pe corp și pe față de echipamentul de protecție.

Asistentul medical a menționat că în Republica Moldova nu vor fi două valuri ale pandemiei de COVID-19, așa ca în alte țări, ci unul singur, continuu.

„O să se termine de crescut atunci când se vor îmbolnăvi toți sau [când ]doctorii vor cădea la pământ, distruși de oboseală și respectiv situația va ieși și de sub acest mic control care este la moment. Suntem pe locul 16 în lume la numărul de cazuri critice, bravo Republica Moldova! Măcar undeva suntem în top-uri, dar nu în ultimul rând, top 1 suntem la prostie”, a menționat acesta.

Lucrătorul medical a menționat că în spitalele implicate în lupta cu noul coronavirus sunt nevoite să lucreze în condiții dificile, în timp ce oamenii sănătoși se plâng că trebuie să poarte o simplă mască de protecție.

„Aud tot mai mulți oameni nemulțumiți de faptul că trebuie să poarte o mască în spațiul public. Deci lucrurile stau in felul următor: noi purtăm echipamentele de protecție 20 din 24 ore, în 30 grade, deoarece aerul condiționat este închis, pentru a nu răspândi infecția și pierdem câte 1-2 litri de lichide într-o gardă”, a povestit acesta.

Sandu Tocarciuc a îndemnat populația să facă un efort și să respecte măsurile de prevenire a îmbolnăvirii.

„Acum mai gândiți-vă o dată, o mască te poate proteja de un tub cât degetul de gros până în plămâni, de un tub până în vezica urinară să-ți elimine urina și scaunul, în cel mai bun caz, îl faci în oală. A, da, încă multe droguri care te relaxează pentru a fi ventilat artificial și pentru a nu simți nimic din ceea ce se întâmplă cu tine”, a mai scris asistentul medical.

Tot mai mulți oameni nemulțumiți aud de faptul ca trebuie sa poarte o mască în spațiul public. Deci lucrurile stau in…

Gepostet von Tocarciuc Sandu am Samstag, 13. Juni 2020

Amintim că, potrivit datelor publicate pe 13 iunie, în Republica Moldova au fost înregistrate circa 11,5 mii de cazuri de COVID-19, dintre care 366 noi pe parcursul zilei de sâmbătă. De asemenea, ieri a fost înregistrat un număr record de decese – 13, printre care și un lucrător medical.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: