Matvienko, despre sancțiunile Moldovei față de Rusia: „Vă veți încălzi cu balegă, paie?”
Full Article 2 minutes read

Matvienko, despre sancțiunile Moldovei față de Rusia: „Vă veți încălzi cu balegă, paie?”

Politica de sancțiuni a Chișinăului față de Federația Rusă nu prezintă vreo amenințare pentru Comunitatea Statelor Independente (CSI), ci face rău chiar Moldovei. Declarația a fost făcută, pe 7 iulie, de către speakerul Consiliului Federației Ruse Valentina Matvienko.

„În ultimii ani, Moldova practic nu a participat la lucrările CSI. Anume din acest motiv se lipsește de posibilitatea de dezvoltare a colaborării cu țările CSI în domeniul industriei, de piața de desfacere a produselor, care nu sunt necesare nicăieri în afară de CSI”, a spus Matvienko.

Moldova s-a înfundat în probleme interne: rezistență politică permanentă, viziuni diferite în societate. La ziua de azi, problema Chișinăului este că în acțiunile sale se conduce de interesele altora, nu a cetățenilor”, a mai spus oficialul rus.

Au adoptat ei sancțiuni… Ce sancțiuni poate adopta Moldova față de Rusia? Desigur, este politică și dorința de a face pe plac Vestului. Dacă autoritățile moldovenești vor renunța la gaz, ce se va întâmpla? Vă veți încălzi cu balegă, paie?”, s-a întrebat retoric Matvienko.

Oficialul rus a mai spus că Moscova este gata de colaborare cu Chișinăul: „Dacă autoritățile Moldovei vor atrage atenția asupra noastră și vor vrea să continue colaborarea cu Rusia – Moscova este pregătită”, a adăugat Matvienko, potrivit TASS.

Amintim că, în prezent, Chișinăul s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei în domeniul financiar-bancar. Președinta țării Maia Sandu a precizat că țara nu se poate alătura altor sancțiuni, întrucât acest lucru ar însemna să rămână fără energie electrică și gaz. La rândul său, purtătoarea de cuvânt a MAE-ului rus Maria Zaharova a declarat că unele acțiuni ale Chișinăului și declarații oficiale ar pune la îndoială veridicitatea statutului de neutralitate al Moldovei și parteneriatului cu Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: