McDonald’s pleacă definitiv din Rusia și vinde afacerea unei companii locale 
Full Article 2 minutes read

McDonald’s pleacă definitiv din Rusia și vinde afacerea unei companii locale 

Cel mai mare lanț de restaurante fast-food McDonald’s a decis definitiv să părăsească piața rusă, aceasta a anunțat despre vânzarea afacerii rusești, precizează Interfax. Într-un comunicat al companiei se precizează că McDonald’s intenționează să-și vândă întregul portofoliu de restaurante unui cumpărător local.

Sursa mai declară că restaurantele noi nu vor mai putea folosi marca și meniul McDonald’s. Cu toate acestea, compania spune că își păstrează mărcile comerciale în Rusia.

Criza umanitară provocată de războiul din Ucraina a determinat compania că „în continuare proprietatea asupra afacerilor în Rusia nu este fezabilă și nu corespunde valorilor companiei” – a subliniat lanțul de restaurante.

Amintim că la mijlocul lunii martie, compania a anunțat că își suspendă temporar serviciul în restaurantele rusești.

Intrarea McDonald’s în Rusia a început la Jocurile Olimpice din 1976 de la Montreal, când lanțul a permis echipei olimpice ruse să folosească Big Mac Bus, potrivit ideideafaceri.manager.ro. Paisprezece ani mai târziu, în ianuarie 1990, la Moscova s-a deschis primul McDonald’s.

McDonald’s, care are 39.000 de restaurante în peste 100 de țări, a investit de atunci miliarde de dolari în lanțul sau de aprovizionare și restaurantele din Rusia.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: