Medicii de familie din capitală vor putea monitoriza online starea de sănătate a pacienților
Full Article 2 minutes read

Medicii de familie din capitală vor putea monitoriza online starea de sănătate a pacienților

Medicii de familie din capitală vor putea monitoriza starea de sănătate a pacienților care se află în autoizolare, carantină sau tratament la domiciliu, prin intermediul unui sistem online. Anunțul a fost făcut de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, marți, 14 aprilie. Proiectul va fi pilotat în sectorul Buiucani.

„Platforma va permite medicilor de familie din capitală să aibă acces la un centru unic/instituțional unde vor fi colectate și introduse toate informațiile cu privire la persoanele care necesită monitorizare la domiciliu. Specialiștii vor putea urmări în timp real starea de sănătate a acestora. Persoanele vor introduce singure datele cu privire la simptomele care le manifestă zilnic”, a scris Ceban.

Edilul a precizat că acest modul va fi util în cazul în care numărul persoanelor aflate în monitorizare la domiciliu va crește.

„Soluția vine să rezolve problema colectării informațiilor cu privire la starea de sănătate a pacienților, datele fiind centralizate. Modulul va oferi posibilitatea medicilor să monitorizeze la distanță starea pacienților, iar în caz de urgență să fie redirecționați la instituțiile abilitate”, a mai scris edilul.

Monitorizarea stării de sănătate a pacienților care se află în autoizolare/carantină/tratament la domiciliu va fi…

Geplaatst door Iv Ceban op Maandag 13 april 2020

Persoanele care nu vor avea posibilitatea să completeze datele online vor fi, în continuare, telefonate de către medicii de familie.

Amintim că, din 10 aprilie, pacienții cu forme ușoare de COVID-19 care nu suferă de boli secundare, sunt tratați la domiciliu. Excepție fac persoanele de peste 60 de ani, pacienții care au și alte maladii, copiii și gravidele.

Potrivit Ministrului Sănătății, 135 de persoane sunt deja tratate la domiciliu pentru coronavirus: 52 din municipiul Chișinău, 2 persoane în municipiul Bălți și 81 în celelalte raioane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: