Medicii și farmaciștii nu vor mai primi câte 120 de mii de lei în câteva tranșe. Vot final în Parlament
Full Article 2 minutes read

Medicii și farmaciștii nu vor mai primi câte 120 de mii de lei în câteva tranșe. Vot final în Parlament

Indemnizația unică de 120 mii lei pentru medici și farmaciști și cea de 96 mii lei pentru personalul medical și farmaceutic cu studii profesionale tehnice postsecundare se va achita într-o singură tranșă.

Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat în două lecturi cu votul unanim al deputaților prezenți la ședința plenară a Legislativului.

Indemnizația se va achita integral după șase luni de activitate.

Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Persoanelor care, până la intrarea în vigoare a acesteia, au beneficiat de rate ale indemnizației, li se va achita suma restantă într-o singură tranșă.

***

Amintim că pe 7 decembrie, ministra Sănătății Ala Nemerenco a anunțat că a trimis Parlamentului un proiect de inițiativă de modificare a legislației pentru ca tinerii absolvenți medici și asistenți medicali angajați în instituții medico-sanitare publice raionale, din sate sau comune, să primească indemnizațiile unice într-o singură tranșă.

Astfel, Nemerenco declară că începând cu anul viitor, după șase luni de activitate, medicilor și farmaciștilor le va fi achitată integral într-o singură plată indemnizația de 120 de mii de lei, iar asistenților medicali, moașelor, asistenților farmaciști, tehnicienilor dentari, asistenților medicali în diagnostic de laborator – 96 de mii de lei.

„Anterior indemnizația se plătea în trei tranșe – în fiecare an câte una, care nu sunt motivante deoarece nu le acoperă cheltuielile de deplasare, cazare și alte necesități”, preciza ministra.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: