Medicul violator din internatul de la Bălți a fost condamnat la închisoare. Câți ani va sta după gratii
Full Article 2 minutes read

Medicul violator din internatul de la Bălți a fost condamnat la închisoare. Câți ani va sta după gratii

Medicul care a fost găsit vinovat de violul mai multor paciente din internatul psiho-neurologic din municipiul Bălți, a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare. Decizia a fost luată joi, 20 noiembrie, de către Curtea Supremă de Justiție (CSJ), anunță avocata Doina Ioana Străisteanu, pe facebook. Stanislav Florea a fost arestat în sala de judecată. 

Astfel, judecătorii de la CSJ au respins recursul avocaților lui Stanislav Florea și au menținut sentința Curții de Apel Bălți.

Amintim că, în martie 2019, medicul a fost condamnat la 15 ani de închisoare și obligat de instanța de judecată să plătească victimelor despăgubiri morale a căror mărime variază de la 50 de mii la 70 de mii de lei. Procesul penal împotriva lui Stanislav Florea a fost inițiat în 2013. Potrivit procurorilor, violurile s-au produs pe parcursul mai multor ani, pe când unele dintre victime erau încă minore. Femeile s-ar fi plâns de mai multe ori conducerii instituției, însă nu au fost crezute.

Prima instanță de judecată l-a condamnat pe Florea, în 2016, la 13 ani de închisoare, însă a dispus ca acesta să rămână în libertate până la decizia definitivă a judecătorilor, fapt care a provocat indignare în societate. Doi ani mai târziu, Curtea de Apel Bălți l-a găsit pe Florea vinovat pentru violul a 16 paciente.

Stanislav Florea a lucrat în calitate de medic al internatului psiho-neurologic din municipiul Bălți timp de 27 de ani. Acesta a demisionat după inițierea urmăririi penale în adresa sa.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: