Medvedev amenință cu atacuri asupra Europei și SUA: „Rusia și-a ales propriul drum. Nu există cale de întoarcere”
Full Article 3 minutes read

Medvedev amenință cu atacuri asupra Europei și SUA: „Rusia și-a ales propriul drum. Nu există cale de întoarcere”

Fostul președinte rus, actualul vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, amenință Europa și Statele Unite ale Americii (SUA) cu atacuri cu rachete hipersonice. Într-o postare pe canalul său de Telegram, Medvedev susține că Rusia este gata să apere teritoriile pe care le va ocupa în urma așa-numitor referendumuri, planificate pentru 23-27 septembrie.

„Vor avea loc referendumuri, iar republicile Donbass și alte teritorii vor fi acceptate în Rusia. Forțele Armate Ruse vor întări semnificativ protecția tuturor teritoriilor care s-au alăturat”, a scris Medvedev pe canalul său de Telegram.

În mesajul postat, fostul președinte al Federației Ruse a declarat că pentru a-și atinge scopul, Rusia este gata să folosească inclusiv arme nucleare strategice sau arme bazate pe noi principii.

„Rusia a anunțat nu numai capacitățile de mobilizare, ci și că orice arme rusești, inclusiv arme nucleare strategice și arme bazate pe noi principii, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecție. (…) Prin urmare, diverși idioți pensionari cu dungi de generali nu trebuie să ne sperie vorbind despre o lovitură a NATO asupra Crimeei. Este garantat că rachetele hipersonice vor putea atinge obiectivele din Europa și Statele Unite mult mai rapid”, a mai spus Medvedev.

În final, Medvedev a venit cu un apel în adresa țărilor NATO și a instituțiilor occidentale: „Trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propria cale. Nu există cale de întoarcere”, a conchis Medvedev.

Amintim că președintele Federației Ruse Vladimir Putin a anunțat în dimineața zilei de 21 septembrie mobilizare parțială în Rusia. Potrivit autorităților ruse, în jur de 300 de mii de ruși urmează a fi chemați la arme. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat după anunțul lui Putin că, în prezent, Rusia nu luptă atât cu Ucraina, cât cu SUA și Occidentul colectiv, pe care le-a acuzat că ar furniza arme și tehnică militară în „cantități enorme” Ucrainei.

Precizăm că liderii separatiști din așa-zisele republici Donețk și Lugansk au anunțat că vor organiza referendumuri de aderare la Rusia în perioada 23-27 septembrie. Ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba a venit cu o reacție menționând că „Ucraina are dreptul deplin de a elibera teritoriile sale și va continua să le elibereze indiferent de ceea ce s-ar vorbi în Rusia”. La rândul său, Republica Moldova a „condamnat ferm planul Rusiei” de a anexa prin așa numitele referendumuri regiunile ucrainene ocupate. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, pe 21 septembrie, după decizia separatiștilor din Lugansk și Donețk.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: