Medvedev: Înfrângerea Rusiei ar putea provoca un război nuclear
Full Article 2 minutes read

Medvedev: Înfrângerea Rusiei ar putea provoca un război nuclear

Înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina ar putea provoca un război nuclear. De această părere este fostul președinte rus Dmitri Medvedev. Declarația vine în contextul în care, pe 19 ianuarie, urmează să aibă loc o nouă reuniune a „Grupului Rammstein”. 

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusie s-a arătat nemulțumit de noua reuniune, unde se va discuta, inclusiv, despre noi livrări de arme grele Ucrainei.

„Mâine, la baza Ramstein din cadrul NATO, marii lideri militari vor discuta despre noile tactici și strategii, precum și despre livrările de noi arme grele și sisteme de atac către Ucraina”, a menționat Medvedev.

Într-o postarea pe Telegram, Medvedev a scris că, în timpul forumului de la Davos, delegații „partidelor politice subdezvoltate” au repetat ca o mantră: „Pentru a obține pacea, Rusia trebuie să piardă”.

„Niciunul dintre nenorociți nu poate să tragă următoarea concluzie elementară: că pierderea unei puteri nucleare într-un război convențional ar putea provoca un război nuclear. Puterile nucleare nu au pierdut conflictele majore de care depinde soarta lor. Iar acest lucru ar trebui să fie evident pentru oricine. Chiar și unui politician occidental, căruia i-a rămas, măcar, și o singură urmă de inteligență”, a scris oficialul rus.

Precizăm că „Grupul Rammstein” este un Grup de Contact pentru susținerea Ucrainei. Reuniunea este o platformă la nivel de miniștri ai apărării din 55 de state.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: