Medvedev: Înfrângerea Rusiei ar putea provoca un război nuclear
Full Article 2 minutes read

Medvedev: Înfrângerea Rusiei ar putea provoca un război nuclear

Înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina ar putea provoca un război nuclear. De această părere este fostul președinte rus Dmitri Medvedev. Declarația vine în contextul în care, pe 19 ianuarie, urmează să aibă loc o nouă reuniune a „Grupului Rammstein”. 

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusie s-a arătat nemulțumit de noua reuniune, unde se va discuta, inclusiv, despre noi livrări de arme grele Ucrainei.

„Mâine, la baza Ramstein din cadrul NATO, marii lideri militari vor discuta despre noile tactici și strategii, precum și despre livrările de noi arme grele și sisteme de atac către Ucraina”, a menționat Medvedev.

Într-o postarea pe Telegram, Medvedev a scris că, în timpul forumului de la Davos, delegații „partidelor politice subdezvoltate” au repetat ca o mantră: „Pentru a obține pacea, Rusia trebuie să piardă”.

„Niciunul dintre nenorociți nu poate să tragă următoarea concluzie elementară: că pierderea unei puteri nucleare într-un război convențional ar putea provoca un război nuclear. Puterile nucleare nu au pierdut conflictele majore de care depinde soarta lor. Iar acest lucru ar trebui să fie evident pentru oricine. Chiar și unui politician occidental, căruia i-a rămas, măcar, și o singură urmă de inteligență”, a scris oficialul rus.

Precizăm că „Grupul Rammstein” este un Grup de Contact pentru susținerea Ucrainei. Reuniunea este o platformă la nivel de miniștri ai apărării din 55 de state.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: