Medvedev: „Conflictul militar din Ucraina ar putea dura zeci de ani”
Full Article 2 minutes read

Medvedev: „Conflictul militar din Ucraina ar putea dura zeci de ani”

Ex-președintele Rusiei, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, susține că conflictul militar din Ucraina ar putea dura zeci de ani, cu perioade de conflicte întrerupte de armistiții, notează agenția pro-Kremlin RIA Novosti.

„Acest conflict va dura foarte mult timp. Este vorba de zeci de ani, probabil. Aceasta este o nouă realitate, noi condiții de viață. Atâta timp cât există o astfel de putere la Kiev, vor fi, să zicem, trei ani de armistițiu, doi ani de conflict, și tot așa. Este necesar să se distrugă însăși natura puterii naziste la Kiev”, a declarat Medvedev într-un interviu acordat reporterilor în timpul vizitei sale în Vietnam.

Ucraina nu a comentat, deocamdată, declarațiile lui Dmitrii Medvedev.

Medvedev, cunoscut drept unul dintre aliații președintelui rus Vladimir Putin, face adesea comentarii dure vizavi de războiul din Ucraina și autoritățile ucrainene. În ianuarie, fostul lider de la Kremlin a declarat că, dacă Rusia ar fi învinsă, ar putea declanșa un război nuclear, în timp ce luna trecută a descris autoritățile ucrainene ca fiind o infecție. În aprilie, Medvedev a spus că „nimeni nu are nevoie de Ucraina” și că aceasta „va dispărea și nu va mai fi pe planetă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: