Membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională, în inspecție la Călărași. S-a discutat despre problema tăierii pădurilor
Full Article 1 minutes read

Membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională, în inspecție la Călărași. S-a discutat despre problema tăierii pădurilor

Membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională au efectuat o vizită de lucru la Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură Călărași, subordonată Agenției „Moldsilva”. Deputații au luat act de rapoartele entităților responsabile de gestionarea domeniului silvic și au abordat aspecte ce țin de gestionarea efectivă a fondului forestier cu accent pe necesitatea stringentă de extindere a acestuia.

De asemenea, au fost puse în discuție și aspectele ce țin de elaborarea noului Cod silvic, precum și viziunea entităților din subordinea ministerului de resort asupra dezvoltării durabile a fondului forestier.

Un alt subiect dezbătut au fost neregulile depistate în cadrul controalelor efectuate de organul de control din domeniu, precum și măsurile întreprinse pentru contracararea tăierilor ilicite.

A fost accentuată necesitatea de a stabili reguli clare de comercializare a lemnului de foc, minimizând implicarea intermediarilor care duce la creșterea exagerata, în multe cazuri fictivă, a prețului final.

Vizita deputaților din cadrul Comisiei mediu și dezvoltare regională la Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură Călărași face parte din planul de acțiuni pentru semestrul II al anului 2021 și se încadrează în funcția de control parlamentar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: