Membrii CUC s-au întâlnit la Bender. Au discutat despre incidentul din 11 mai, soldat cu decesul unei persoane
Full Article 2 minutes read

Membrii CUC s-au întâlnit la Bender. Au discutat despre incidentul din 11 mai, soldat cu decesul unei persoane

Incidentul care s-a produs pe 11 mai în perimetrul Zonei de Securitate, soldat cu decesul unei persoane, a fost adus în atenția membrilor Comisiei Unificate de Control (CUC).

Delegația Republicii Moldova la CUC notează că „a abordat problema prin prisma actelor de bază ale operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru și a condamnat prezența în Zona de Securitate a structurilor paramilitare neincluse în contingentul Forțelor Mixte de menținere a păcii, precum și acțiunile lor abuzive care au provocat moartea unui om”.

„Exponenții Tiraspolului în CUC s-au opus discuțiilor și luării unei atitudini obiective la acest subiect, iar delegația Chișinăului a făcut apel către delegația Federației Ruse, reprezentanții Ucrainei și Misiunii OSCE în Comisia Unificată de Control pentru a contribui la procesul de retragere a forțelor „grănicerești” introduse ilegal în Zona de Securitate și de asigurare a respectării prevederilor Acordurilor din 1992 și 1998”, se mai arată în comunicatul Delegației Republicii Moldova la CUC.

Menționăm că pe 11 mai, un bărbat de 47 de ani a decedat. Acesta împreună cu un consătean de 43 de ani pescuiau cu o barcă pe râul Nistru, la o distanță de aproximativ 20 de metri de malul stâng.

Ulterior, așa-ziși grăniceri din regiunea transnistreană i-au somat pe cei doi să se apropie de mal. Bărbații au ignorat cerințele și au încercat înot să ajungă pe malul drept. Ajuns pe malul drept al Nistrului, bărbatul de 43 de ani l-a observat, pe malul stâng, pe consăteanul său, jos la pământ, iar persoanele în uniformă se aflau în jurul acestuia.

Pe marginea acestui caz, Poliția din Ștefan Vodă a inițiat un proces penal, în cadrul căruia urmează să stabilească toate circumstanțele producerii acestui incident. Totodată, urmează a fi dispusă expertiza medico-legală care va stabili cu exactitate cauza decesului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: