Membrul CSM, Ion Postu, a demisionat. Cum și-a motivat decizia
Full Article 1 minutes read

Membrul CSM, Ion Postu, a demisionat. Cum și-a motivat decizia

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererea de demisie a lui Ion Postu din funcţia de membru al instituției. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 10 decembrie. Decizia a fost luată în unanimitate.

Ion Postu a enumerat mai multe pentru care a decis să-și depună mandatul. Acesta a menționat și faptul că rămânerea sa în funcție nu ar corespunde cu „viziunea pe care o împărtășește în calitate de om, jurist, doctor în drept și cadru didactic”, în contextul ultimelor evenimente legate de reforma justiției și planarea suspiciunilor asupra legalității activității CSM.

Acesta a mai spus că nu va admite să fie criticat nejustificat, pentru că ar participa la „anumite jocuri”, care nu vizează nici persoana sa și nici activitatea CSM.

Precizăm că Ion Postu a fost ales membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rândul profesorilor de drept în decembrie 2017.

Anterior, președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, l-ar acuzat pe Ion Postu că ar fi lipsit nemotivat de la mai multe ședințe, provocând intenționat lipsa de cvorum.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: