Membrul unei organizații teroriste a fost reținut de polițiștii de frontieră, la aeroport
Full Article 2 minutes read

Membrul unei organizații teroriste a fost reținut de polițiștii de frontieră, la aeroport

Un bărbat de 28 de ani, originar din Tadjikistan, aflat în căutare ca fiind membru al organizației extremist-teroriste internaționale „DAESH”, care activează în Siria, a fost reținut de polițiștii de frontieră la Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi, 20 ianuarie, de Poliția de Frontieră

Supectul a fost reținut de polițiștii de frontieră în cooperare cu ofițerii Centrului Antiterorist al Serviciului de Informații și Securitate. Acesta intenționa să treacă frontiera de stat în baza unui pașaport fals, la prima vedere, eliberat de autoritățile din Ucraina.

În prezent, străinul se află în Centrul de Plasament al Străinilor al Biroului Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne, până va fi luată decizia extrădării acestuia.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul a intrat ilegal în țara noastră din Ucraina, pe cale terestră. Cetățeanul străin de mai mult de un an se afla în vizorul Serviciului de Informații și Securitate.

La fel, a fost stabilit că bărbatul este anunțat în căutare de către organele de drept ale Republicii Tadjikistan pe motivul implicării acestuia în formațiunile înarmate, conflicte armate sau acțiuni militare pe teritoriul altor state și implicarea în comiterea infracțiunilor cu caracter terorist sau alte acțiuni de asistență în vederea comiterii acestora.

Forțele de ordine de la Chișinău au inițiat două dosare penale pe numele suspectului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: