„Mergi tu în tranșee”, „Nimeni nu mi-a atacat țara”. În Rusia se anunță proteste, după anunțul făcut de Putin privind mobilizarea parțială
Full Article 2 minutes read

„Mergi tu în tranșee”, „Nimeni nu mi-a atacat țara”. În Rusia se anunță proteste, după anunțul făcut de Putin privind mobilizarea parțială

Activiștii mișcării „Primăvara” îi cheamă pe cetățenii ruși să iasă la acțiuni de protest, pe 21 septembrie, începând cu ora 19:00, în centrul orașelor lor. Îndemnul vine în urma anunțului președintelui rus Vladimir Putin de mobilizare parțială, în Federația Rusă, relatează Meduza.

Unul dintre sloganurile protestului este „Fără mormânt!”.

„Mii de bărbați ruși – tații, frații și soții noștri – vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor plânge mamele și copiii?”, a spus unul dintre organizatorii protestului.

Între timp, pe rețelele de socializare, rușii au început să critice masiv regimul de la Kremlin. Pe canalele rusești de Telegram au apărut sute de comentarii care cer trimiterea la război a deputaților și a președintelui însuși. Mulți au mai scris că au prevăzut decizia și armata lor nu este atât de puternică pe cât se spune la televizor.

„Poate că Putin și deputații vor intra în război?”, „Toți vom fi trimiși acolo!”, „La naiba! Haideți să ieșim în stradă!”, „Mergi tu în tranșee”, „Cel mai groaznic este că această măsură nu va ajuta”, „Nimeni nu mi-a atacat țara!”, „Ce ar trebui să apărăm?” – scriu rușii, au scris utilizatorii.

Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială în Rusia, începând cu ziua de azi. Anunțul vine în contextul în care Rusia duce un război în Ucraina, de la începutul acestui an. Putin declară că un decret în acest sens a fost deja semnat. Declarațiile au fost făcute de președintele rus în cadrul unei intervenții live.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: