Mesaj dur din partea lui Joe Biden pentru Vladimir Putin, la ONU: „Un război nuclear nu poate fi câștigat”
Full Article 2 minutes read

Mesaj dur din partea lui Joe Biden pentru Vladimir Putin, la ONU: „Un război nuclear nu poate fi câștigat”

Președintele SUA Joe Biden a transmis un mesaj dur în cadrul Adunării Generale a ONU în adresa omologului său rus Vladimir Putin. Liderul american a calificat invazia Ucrainei de către Rusia drept „o violare fără rușine” a reglementările și Cartei ONU și a vorbit despre faptul că într-un eventual război nuclear nu vor exista învingători, ci doar învinși.

„Un membru permanent în cadrul Consiliului de Securitate al ONU și-a invadat vecinul, a încercat să șteargă de pe hartă un stat suveran. Rusia a violat fără rușine reglementările și Carta ONU”, a declarat Biden.

„Un război nuclear nu poate fi câștigat și nu trebuie niciodată declanșat”, a mai spus liderul de la casa Albă.

Joe Biden a mai menționat că nimeni nu a amenințat Rusia, în pofida faptului că Moscova susține contrariul și a acuzat Rusia de declanșarea conflictului. Președintele SUA a subliniat că țara sa este solidară cu Ucraina. Discursul liderului american vine la câteva ore după ce președintele Rusiei Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială a forțelor armate.

Casa Albă a anunțat un ajutor financiar suplimentar în marime de $2,9 miliarde pentru combaterea insecurității alimentare globale, ridicând astfel la $6,9 miliarde fondul anunțat pentru acest an.

Amintim că și președinta Republicii Moldova Maia Sandu urmează să țină un discurs în cadrul Adunării Generale a ONU. Aceasta a declarat pentru NM că va solicita, din nou, retragerea trupelor ruse din Republica Moldova. Va ține un discurs și ministru rus de externe Serghei Lavrov, care se află deja la New York.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: