„Mi s-a sugerat cu text deschis că ASP trebuie să anuleze licitația”. Vladislav Zara, despre achiziționarea blanchetelor pentru actele oficiale
Full Article 2 minutes read

„Mi s-a sugerat cu text deschis că ASP trebuie să anuleze licitația”. Vladislav Zara, despre achiziționarea blanchetelor pentru actele oficiale

Directorul Agenției Servicii Publice (ASP), Vladislav Zara, a declarat că a fost chemat de două ori la președinției, iar un consilier prezidențial i-ar fi sugerat „cu text deschis” că ASP trebuie să anuleze licitația de 500 de milioane de lei privind achiziționarea blanchetelor pentru actele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare.

„Pe lângă discuții referitor la procedura și alte aspecte ce țin de licitația dată, mi s-a sugerat cu text deschis că ASP trebuie să anuleze această licitație demarată deja. Aceleași sugestii au venit și de la consilierul prezidențial Negruță, dar nimeni nu mi-a dat nici o indicație la subiectul dat în scris”, a spus Vladislav Zara în cadrul unei conferințe de presă.

Ulterior, instituția prezidențială a confirmat că Zara a fost invitat „la două ședințe protocolare, pornind de la informațiile parvenite în adresa președinției privind riscurile identificate în raport cu securitatea actelor oficiale”.

„Scopul ședințelor a fost de a-i aduce la cunoștință elementele de acțiuni concertate, cu riscuri majore de corupție, în cazul licitației blanchetelor pentru actele oficiale. I s-a recomandat să nu demareze achiziția până nu vor fi elucidate toate riscurile care planează asupra acesteia. Cel mai probabil, reacția dânsului a venit ca urmare a faptului că președinția a sesizat Procuratura pe acest caz. Totodată, în cadrul ședințelor, directorului i s-a solicitat să justifice majorarea continuă a tarifelor la serviciile ASP, justificarea prezentată fiind neconvingătoare”, se arată în mesajul președinției.

Amintim că pe 12 mai, deputatul Radu Marian a expediat un demers prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, dar și directorului ASP, Vladislav Zara, solicitând anularea licitației de achiziționare a blanchetelor pentru actele de identitate, permisele de conducere și certificatele de înmatriculare.

Pe 29 iunie, Radu Marian a anunțat că se va adresa la Procuratura Generală și la Centrul Național Anticorupție în legătură cu acest subiect. Deputatul susține că „această licitație nu este nimic altceva decât o schemă de jecmănire a cetățenilor Republicii Moldova”.

Pe de altă parte, ASP „respinge toate insinuările şi suspiciunile precum că în procesul menţionat ar fi fost admise careva nereguli sau abuzuri”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: