Militarii Armatei Naţionale au început antrenamentele pentru parada militară din 27 august
Full Article 2 minutes read

Militarii Armatei Naţionale au început antrenamentele pentru parada militară din 27 august

Militarii Armatei Naţionale au demarat antrenamentele pentru parada militară, care va avea loc la data de 27 august, cu prilejul aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova, informează Ministerul Apărării.

În prezent, în unităţi are loc procesul de selectare a militarilor care vor defila în Piața Marii Adunări Naționale, alături de reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și ai Serviciului de Informație și Securitate al Republicii Moldova (SIS).

La parada din 27 august vor participa militari din garnizoanele Bălţi, Chişinău şi Cahul, Academia Militară „Alexandru cel Bun”, dar şi o formaţiune a veteranilor conflictului armat din anul 1992 pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Antrenamentele comune cu efectivul din cadrul structurilor antrenate la paradă (MAI, SIS) vor avea loc în luna august, sub podul de pe șoseaua Hâncești, cartierul Telecentru. Repetiţiile generale se vor desfăşura în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în a doua decadă a lunii august.

Decretul privind desfășurarea paradei militare cu prilejul sărbătoririi aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova a fost semnat de șeful statului, Maia Sandu şi publicat în Monitorul Oficial în data de 23 iulie.

Potrivit documentului, constituirea formațiunilor de paradă și conducerea paradei militare se pune în sarcina ministrului Apărării. Guvernul va asigura pregătirea și desfășurarea paradei militare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: