Ministerul Apărării: Imaginile cu tehnica militară americană din Moldova sunt din 2016
Full Article 2 minutes read

Ministerul Apărării: Imaginile cu tehnica militară americană din Moldova sunt din 2016

Ministerul Apărării avertizează că în mediul online sunt distribuite tot mai multe secvențe video cu deplasarea, pe drumurile naționale, a unor coloane de tehnică militară, care aparțin Armatei SUA. Ministerul atenționează că video-urile nu sunt actuale. Potrivit sursei citate, imaginile video distribuite în aceste zile pe internet ar data din anul 2016, atunci când a fost desfășurat exercițiul moldo-american „Dragon Pioneer”.

„Toate aceste filmulețe sunt însoțite de mesaje provocatoare, care au scopul de a crea panică și dezinformare a populației. Ministerul Apărării menționează că video-urile respective nu sunt actuale. Imaginile au fost realizate în timpul desfășurării exercițiului moldo-american „Dragon Pioneer” din anul 2016”, atenționează Ministerul Apărării într-o notă informativă emisă.

Totodată, Ministerul de resort avertizează că pe canalele de Tiktok și Telegram continuă să fie distribuite video-uri în care apar unitățile de tehnică militară ale Armatei Naționale, surprinse pe străzile din mai multe localități din țară.

„Reiterăm că acestea se deplasează de la locurile de dislocare permanentă spre centrele de instruire ale armatei, unde participă la exercițiul „Scutul de foc 2022””, precizează Ministerul Apărării, care notează că, în contextul desfășurării exercițiului respectiv, unitățile de tehnică militară vor continua să se deplaseze pe drumurile naționale.

„Îndemnăm cetățenii la calm și vigilență maximă. Informați-vă doar din surse sigure și de încredere! Împreună putem preveni dezinformarea!”, îndeamnă sursa citată.

Ministerul Apărării: Imaginile cu tehnica militară americană din Moldova sunt din 2016

Ministerul Apărării/Facebook

Amintim că, recent, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Bogdan Țîrdea și Vladimir Odnostalco au distribuit videoclipuri pe canalele lor Telegram, publicate mai întâi de utilizatorii TikTok, iar apoi de canale anonime Telegram. Potrivit imaginilor, pe o stradă din Chișinău, sub supravegherea poliției, camioane militare transportă instalații de artilerie. Nu este clar când a fost făcută filmarea, dar datele de la TikTok indică că materialul a fost postat pe 11 septembrie. Contactați atunci de NM, reprezentanții Ministerului Apărării au confirmat că tehnica militară a fost transferată noaptea trecută spre centrele de instruire, acolo unde urmează să participe la exercițiul „Scutul de foc 2022”.

Anterior, în luna iulie a acestui an, socialiștii au mai publicat imagini cum „elicoptere de luptă din Ucraina” erau transportate pe drumurile din Moldova. Ulterior, s-a dovedit că elicopterele erau civile pentru stingerea incendiilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: