Ministerul de Externe al Rusiei a comentat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova
Full Article 2 minutes read

Ministerul de Externe al Rusiei a comentat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova

„Rusia respectă rezultatele alegerilor și așteaptă ca acestea să contribuie la armonia interetnică în societatea moldovenească”. Totodată, Rusia confirmă disponibilitatea de a coopera cu viitorul parlament și guvern. Declarații în acest sens au fost făcute de Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

„Contăm pe implementarea consecventă a acordurilor moldo-ruse existente, precum și pe continuarea participării active a Republicii Moldova la procesele de integrare în spațiul CSI. Suntem pregătiți să interacționăm cu toate forțele politice moldovenești care vizează consolidarea legăturilor dintre țările și popoarele noastre”, a spus Zaharova.

„Suntem convinși că natura prietenească a relațiilor dintre Rusia și Moldova răspunde intereselor fundamentale ale concetățenilor noștri, care sunt legați de o istorie comună, de legături spirituale, culturale și umanitare strânse”, a precizat Zaharova.

Menționăm că procesele verbale de la alegerile parlamentare anticipate au fost prelucrate în proporție de 100%. Astfel, în parlament vor accede Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Partidul „ȘOR”.

Mai exact, PAS a acumulat 52,80% din voturi, Blocul PCRM-PSRM – 27,17% din voturi și Partidul „ȘOR” – 5,74% din voturi.

Conform estimărilor NM, PAS ar putea obține 62-63 de mandate de deputat (din cele 101), blocul PCRM-PSRM – 32, Partidul „ȘOR” – 6.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: