Ministerul Economiei răspunde criticilor PSRM
Full Article 2 minutes read

Ministerul Economiei răspunde criticilor PSRM

Ministerul Economiei răspunde Partidului Socialiștilor, care a atras atenția, anterior, asupra „înrăutățirii situației social-economice a țării”. Într-un comunicat publicat astăzi, 11 noiembrie, pe site-ul instituției, se arată că economia Republicii Moldova a înregistrat o creștere mai mare decât cea estimată inițial. 

De asemenea, printre succesele enumerate de reprezentanții instituției, sunt menționate analizarea  privatizărilor problematice și cazurile de gestionare defectuoasă a patrimoniului statului la mai multe întreprinderi.

Tot la capitolul reușite, Ministerul Economiei notează relansarea programelor de asistență economică și financiară cu partenerii de dezvoltare, mărirea cotelor de export la produse agro-alimentare către UE fără taxe vamale, demonopolizarea domeniului economic, relansarea și accelerarea discuțiilor în sectorul energetic, privind construcția gazoductului Iași-Chișinău, dar și promovarea unor set de acte normative în domeniul transporturilor, în special cel aerian și naval.

Reprezentanții instituției menționează că reușitele au fost înregistrate în pofida faptului că au moștenit „un sistem economic stresat, plin de monopoluri, scheme frauduloase și un mediu de afaceri criminalizat”.

Rapoarte de activitate pentru ultimele cinci luni au prezentat și Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. dar și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: