Ministerul Educaţiei a interzis călătoriile elevilor peste hotare
Full Article 2 minutes read

Ministerul Educaţiei a interzis călătoriile elevilor peste hotare

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării interzice organizarea deplasărilor și călătoriilor în afara țării, pentru elevi, studenți și angajații din instituţiile de învățământ. Potrivit unui comunicat de presă publicat miercuri, 26 februarie, măsura a fost luată în contextul prevenirii răspândireii noului coronavirus. 

Totodată, în cazul întoarcerii din țările sau regiunile unde sunt raportate îmbolnăviri, se recomandă automonitorizarea stării de sănătate pe o perioadă de 14 zile, iar la apariția simptomelor clinice de infecție este obligatorie adresarea la medicul de familie, se arată într-un comunicat al ministerului.

În același timp, în instituțiile de învățământ urmează a fi respectate  metodele  de profilaxie epidemiologică a gripei, infecțiilor acute ale căilor respiratorii și a infecției cu coronavirusul de tip nou. De asemenea, se solicită efectuarea triajului epidemiologic, iar elevii și angajații cu simptome de gripă sau răceală nu trebuie să frecventeze instituțiile de învățământ.

Amintim că, în ajun, 25 februarie, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport din municipiul Chişinău (DGETS) a emis un ordin, potrivit căruia în grădiniţele din capitală sunt interzise toate evenimentele festive prilejuite de Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie. Restricţia este cauzată de creşterea numărului de îmbolnăviri ale copiilor cu viroze şi gripă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: