Ministerul Finanțelor și MAI are noi secretari de stat. Cine sunt aceștia
Full Article 2 minutes read

Ministerul Finanțelor și MAI are noi secretari de stat. Cine sunt aceștia

Cabinetul de miniștri a operat, în cadrul ședinței din 7 martie, mai multe demisii și numiri în funcție. Sunt vizați angajați diplomatici, secretari de stat, dar și angajați ai Cancelariei de Stat.

Astfel, potrivit deciziei Guvernului, fostul membru al Comisiei Electorale Centrale și actualul consilier al președintelui Parlamentului, Igor Grosu, Sergiu Gurduza, a fost numit în funcția de consul general al Republicii Moldova la Istanbul, Turcia.

Totodată, miniștrii au aprobat, astăzi, demisia lui Serghei Diaconu din funcția de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne. În schimb, MAI s-a ales cu un nou secretar de stat. Este vorba de Igor Trofimov, numit în funcție de Guvern.

„Igor Trofimov este un specialist valoros în sistemul afacerilor interne”, a declarat ministra de Interne, Ana Revenco.

Un nou secretar de stat a fost numit și la Ministerul Finanțelor. În funcție vine Olga Golban, „cunoscută atât în calitate de funcționar public, cât și în mediul de afaceri”, susține ministra Veronica Sirețeanu.

„Rugămintea mea este să urmărim acest obiectiv al Guvernului de creștere a prieteniei pentru mediul de afaceri și, în același timp, să avem grijă de o disciplină fiscală”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Totodată, Nicolae Rădiță devine director general adjunct al Agenției Relații Interetnice, iar de la oficiul teritorial Hîncești al Cancelariei de Stat, din funcția de șefă adjunctă pleacă Olga Dobrioglo.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: