Ministerul Muncii informează: Părinții cu copii mici au posibilitatea să își stabilească propriul program de lucru
Full Article 2 minutes read

Ministerul Muncii informează: Părinții cu copii mici au posibilitatea să își stabilească propriul program de lucru

Părinții cu copii mici au posibilitatea să-și negocieze acum orele de muncă și să-și stabilească un program de lucru, care să le permită atât să activeze, cât și să participe la creșterea copiilor. Potrivit unei note informative emise de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, acest lucru este posibil odată cu modificările Codului Muncii din 1 septembrie, care prevede aranjamente flexibile de muncă.

Conform sursei citate, începând din septembrie 2022, părinții vor putea beneficia de aranjamente flexibile a programului de muncă, în baza Articolul 100-1 din Codul Muncii al Republicii Moldova, care a fost modificat. Acestea pot fi negociate cu angajatorul atât în momentul angajării, cât și pe parcursul activității, ulterior fiind incluse în contractul individual de muncă sau în acordul suplimentar la acesta.

Formulele flexibile de muncă sunt incluse în contractul individual de muncă și pot fi ajustate, la solicitarea angajatului, o dată la 6 luni.

Ministerul de resort informează că salariații care activează după un program de muncă flexibil beneficiază de aceleași drepturi privind calcularea vechimii în muncă, durata concediului anual de odihnă ș.a.

Măsura face parte din Programul „Familia” – un pachet de acțiuni inițiate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru a susține copiii și familiile cu copii din Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: