Ministerul rus al Apărării: 1 730 combatanți de la Azovstal „s-au predat”
Full Article 2 minutes read

Ministerul rus al Apărării: 1 730 combatanți de la Azovstal „s-au predat”

Ministerul rus al Apărării susține că, în ultimele 24 de ore, din uzina Azovstal (Mariupol) s-au „predat” 771 de combatanți. Kievul nu a comentat informația. Potrivit anumitor surse, acolo mai rămân soldați care refuză să iasă.

Potrivit Moscovei, în total, 1730 de combatanți ucraineni care au petrecut pe teritoriul uzinei Azov săptămâni la rând „s-au predat”. Printre aceștia ar fi inclusiv 80 de răniți.

Numărul celor care rămân baricadați în uzina Azovstal nu este cunoscut. Conform datelor Institutului american pentru Studii de Război, bombardamentele asupra obiectivului continuă, ceea ce ar demonstra că acolo mai rămân persoane care refuză să iasă.

Amitim că, din 16 mai, de pe teritoriul Azovstal au început să iasă militarii ucraineni. Aceștia sunt transportați pe teritoriul controlat de forțele pro-ruse: răniții în spital, iar cei sănătoși – la închisoarea din Elenovka, Donețk. Kievul a declarat că va solicita Moscovei repatrierea combatanților, în schimbul soldaților ruși. Pe de altă parte, partea rusă nu se grăbește să dea curs solicitării. Dimpotrivă, Duma de Stat vrea să interzică legislativ posibilitatea includerii acestora în lista prizonierilor de război, care pot fi schimbați pe cei ruși.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: