Ministerul Sănătății are trei secretari de stat noi. Una dintre funcții i-a revenit directorului Centrului COVID
Full Article 1 minutes read

Ministerul Sănătății are trei secretari de stat noi. Una dintre funcții i-a revenit directorului Centrului COVID

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) are trei noi secretari de stat. Este vorba despre Igor Curov, Denis Cernelea și Vasile Cușca. Propunerea a fost votată de cabinetul de miniștri, în cadrul ședinței din 15 martie.

Igor Curov, expert în asistență medicală spitalicească, medic de urgență, experiență în managementul spitalicesc, în prezent este vicedirector al Institutului de Medicină Urgentă.

Denis Cernelea, consultant al Direcției sănătate publică din cadrul MSMPS încă după rezidențiat. A activat în calitate de medic-șef adjunct al Centrului de sănătate publică al mun. Chișinău și vicedirector al Spitalului „Sfânta Treime”. Din mai 2020 și până în prezent a fost director al „Centrului COVID-19”.

Vasile Cușca, angajat al MSMPS, activează în cadrul instituției din 1999. În prezent este șeful Direcției politici de protecție al persoanelor cu dizabilități.

La Ministerul Justiției, în funcția de secretar de stat a fost numit Alexandru Pleșca, director adjunct al Inspectoratului Național de Probațiune. Un alt secretar de stat numit este Tatiana Tverdun, actual șef de direcție al instituției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: