Ministerul Sănătății, despre situația pandemică: Pe parcursul săptămânii trecute, numărul deceselor s-a dublat
Full Article 1 minutes read

Ministerul Sănătății, despre situația pandemică: Pe parcursul săptămânii trecute, numărul deceselor s-a dublat

În ultimele șapte zile, media cazurilor noi de îmbolnăviri cu COVID-19  a crescut cu 42%, iar pe parcursul săptămânii trecute, decesele au înregistrat o creștere dublă. O informație în acest sens a fost prezentată pe 16 septembrie, de către Ministerul Sănătății.

Conform sursei citate, la ziua de azi, în terapie intensivă se află 85 persoane, iar alte 5 sunt conectate la aparate de respirație artificială. Alte 356 persoane se află în stare gravă.

„Sunt date alarmante, care trebuie să ne sensibilizeze pe fiecare și să înțelegem că noile variante ale virusului sunt mult mai agresive și de două ori mai contagioase. O singură persoană infectată cu tulpina Delta poate infecta alte 6 persoane. Doar vaccinarea ne poate proteja de formele grave și decesele provocate de virus”, atenționează Ministerul Sănătății.

Ultimele date prezentate de instituție arată că în 24 dee ore, în Republica Moldova s-au îmbolnăvit 1.153 de persoane. De la începutul pandemiei, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 277854.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: