Ministerul Sănătății: Jurnaliștii au fost incluși în etapa a II-a de imunizare anti-Covid
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății: Jurnaliștii au fost incluși în etapa a II-a de imunizare anti-Covid

Jurnaliștii din Republica Moldova vor fi incluși în etapa a II-a de imunizare a populației împotriva coronavirusului. Informația a fost confirmată de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale într-o scrisoare expediată Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI).

„Având în vedere faptul, că reprezentanții mass-media desfășoară activități în colectivități organizate, dar nu necesită contact cu persoane cunoscute sau suspectate de a fi activ infectate cu virusul responsabil de COVID-19, vaccinarea acestei categorii de populație va fi efectuată la etapa a II, de către prestatorii de servicii de asistență medicală primară, indiferent de tipul și forma juridică de organizare, în ordinea menționată în Ordinul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale nr. 93/2021 „Cu privire la implementarea Planului național de imunizare anti-Covid-19”, se arată în răspunsul oferit pentru CJI.

În acest context, pentru inițierea procedurii de imunizare, urmează ca fiecare organizație/instituție din domeniul mass-media să prezinte un demers cu lista angajaților care urmează a fi vaccinați. În funcție de disponibilitatea vaccinului, va fi stabilită data și orele de programare.

Amintim că, în luna martie, 22 de redacții media, inclusiv de portalul NewsMaker, au semnat o adresare către MSMPS, cu solicitarea ca reprezentanții presei să fie incluși în etapa a doua de imunizare contra Covid-19.

***

În Republica Moldova, campania națională de vaccinare a început pe 2 martie. Aceasta va avea 3 etape:

1. Lucrătorii din instituțiile medico-sanitare, a personalului și beneficiarilor din cadrul azilurilor și centrelor de plasament temporar sau de lungă durată

2. Adulții cu vârsta mai mare de 60 de ani și cei cu comorbidități, angajații sistemului educațional și structurile de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului.

3. Populația generală

Din 1 aprilie 2021, a fost inițiată a doua etapă de imunizare. Până în prezent, peste 47,5 mii de persoane au fost imunizate în Republica Moldova.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: