Ministerul Sănătății: „La moment avem un număr suficient de paturi. Avem spitale care și-au încheiat activitatea și pot fi relansate”
Full Article 1 minutes read

Ministerul Sănătății: „La moment avem un număr suficient de paturi. Avem spitale care și-au încheiat activitatea și pot fi relansate”

În prezent, avem un număr suficient de paturi pentru pacienții cu profil COVID-19. Declarația a fost făcută de șefa Direcției politici în domeniul asisteneți medicale spitalicești, Svetlana Lupu, în cadrul unei conferințe de presă.

„Numărul de paturi disponibile în spital pentru profil COVID este o cifră flexibilă, care crește sau descrește în funcție de situația epidemiologică. La moment avem un număr suficient de paturi. Avem spitale care și-au încheiat activitatea și pot fi relansate”, a declarat Svetlana Lupu.

„Un număr foarte mare de pacienți care vin concomitent este o provocare pentru sistemul sănătății. Mizăm mult pe ajutorul populației și a autorităților, care urmează să fie prudenți, să respecte toate măsurile impuse, pentru a permite spitalelor să desfășoare activitatea sa fără aglomerări, suprasolicitări, să se axeze pe calitate și rezultate bune”, a mai declarat Lupu.

Menționăm că astăzi, 5 iunie, premierul Ion Chicu a scris pe Facebook că „locuri în spitale mai avem pe 5 zile. Stați acasă – nu la cimitir”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: