Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, spune în ce condiții moldovenii ar putea fi chemați la arme
Full Article 2 minutes read

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, spune în ce condiții moldovenii ar putea fi chemați la arme

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, dezminte informațiile potrivit cărora autoritățile din Republica Moldova s-ar pregăti de mobilizare militară. Nosatîi dă asigurări că, deocamdată, o astfel de posibilitate nu este discutată de autorități. Potrivit ministrului Apărării, mobilizarea în țara noastră ar putea fi anunțată doar după decretarea stării de asediu și război, de către Parlament. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Apărării în cadrul emisiunii „La 360 de grade”, de la Radio Moldova.

„Îi îndemn pe cei care manipulează cu informațiile și duc oamenii în eroare, să studieze legea, care stipulează clar că mobilizarea se anunță doar la anunțarea stării de asediu și război, care se anunță de Parlament. Doar atunci pot fi întreprinse acțiuni în acest sens”, a declarat Nosatîi.

Ministrul Apărării declară că la momentul actual nu poate fi vorba despre o mobilizare pe teritoriul Republicii Moldova. Mai mult, ministrul vine cu un apel către cetățeni, pe care îi roagă „să nu își facă griji” și pe care îi îndeamnă să se informeze doar din surse sigure.

„Nu este discutată această variantă. Nu este necesitate. Rog cetățenii să nu își facă griji, să nu retrăiască. Republica Moldova nu are necesitatea de a anunța starea de asediu și război, pentru că situația este sub control. Dacă vor fi schimbări, ceea ce nu se prevede în timpul apropiat, cetățenii vor fi informați. Rog să ne informăm doar din surse credibile”, a mai precizat ministrul Apărării.

Discuții despre o potențială mobilizare în Armata Națională au apărut în spațiul public după data de 24 februarie, curent, când Federația Rusă a invadat Ucraina, provocând, astfel un război la granița cu Republica Moldova. Discuții o posibilă mobilizare a moldovenilor au sporit odată cu anunțul președintelui rus, Vladimir Putin, care a decretat mobilizare parțială în Rusia, în contextul războiului pe care îl duce în Ucraina. Autoritățile de la Chișinău au precizat anterior că măsura anunțată de Moscova vizează doar cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în Federația Rusă și care au dublă cetățenie, respectiv cea a Moldovei și cea a Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: