Ministrul Apărării din R. Moldova, întrevedere cu premierul României. Despre ce au discutat
Full Article 2 minutes read

Ministrul Apărării din R. Moldova, întrevedere cu premierul României. Despre ce au discutat

Premierul României Nicolae Ciucă l-a primit marți, la Palatul Victoria, pe ministrul Apărării Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi. Primirea a avut loc în contextul vizitei efectuate de către oficialul Republicii Moldova la București, la invitația omologului său român.

Potrivit unui comunicat al Guvernului României, Ciucă a subliniat nevoia de dialog în vremuri complicate și cu efecte importante ale situației actuale, determinată de agresiunea militară a Rusiei asupra Ucraina.

La fel, potrivit sursei, Ciucă a reafirmat sprijinul deplin și activ al României pentru dezideratele Republicii Moldova ca, împreună cu Ucraina și Georgia, să devină candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

Oficialul de la Chișinău a mulțumit pentru sprijinul constant al României, susținerea politică, economică și financiară pentru ca Republica Moldova să traverseze crizele suprapuse cu care se confruntă – refugiați, criza energetică, inflația – dar și pentru a-și atinge dezideratul de a dobândi statutul de candidat la admiterea în Uniunea Europeană.

Cei doi au făcut o trecere în revistă a principalelor problematici bilaterale, inclusiv eforturile fluidizării traficului la frontieră.

„În acest sens, optimizarea procedurilor de lucru va putea permite eficientizarea acțiunilor derulate pentru controlul la frontieră. Au mai fost abordate problematica energiei și evoluțiile de securitate din regiune, cu precădere dezinformarea și propaganda respectiv elementele de război hibrid prezente în stânga Prutului”, comunică reprezentanții Guvernului din România.

De asemenea, au fost abordate temele cooperării cu instituțiile internaționale și cu România în întărirea instrumentarului de asigurare a păcii și stabilității, a securității cetățenilor în Republica Moldova și în regiune.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: