Ministrul de Externe al Letoniei, mesaj de Ziua națională a Rusiei: Vă urez să pierdeți războiul
Full Article 1 minutes read

Ministrul de Externe al Letoniei, mesaj de Ziua națională a Rusiei: Vă urez să pierdeți războiul

Ministrul leton al afacerilor externe Edgars Rinkēvičs a urat Rusiei, de ziua națională a țării, înfrângere în războiul declanșat în Ucraina. Un mesaj în acest sens a fost publicat pe accountul oficial al acestuia de pe Twitter.

Astăzi Rusia își sărbătorește Ziua Rusiei. Îi urez înfrângere în războiul agresiv împotriva Ucrainei, renunțarea la ambițiile imperiale și construirea unui stat modern, democratic și de drept”, a scris ministrul Letoniei.

Anterior, Rinkēvičs a reacționat la îndemnul președintelui francez Emmanuel Macron „de a nu umili Rusia”, pentru ca atunci când acțiunile militare vor înceta, să fie căutate soluții diplomatice. Ministrul leton al Afacerilor Externe a menționat în acest context că țările agresoare nu apreciază astfel de gesturi care dau dovadă de grijă.

La rândul său, ministrul de Externe al Ucrainei Dmitri Kuleba a menționat că îndemnurile de „a nu umili Rusia” pot să umilească Franța sau oricare altă care care lansează astfel de mesaje.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: