Ministrul Afacerilor Interne a oferit detalii despre omorul de la Costești. Pe acest caz a fost inițiată și o anchetă de serviciu
Full Article 3 minutes read

Ministrul Afacerilor Interne a oferit detalii despre omorul de la Costești. Pe acest caz a fost inițiată și o anchetă de serviciu

Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a luat sub control personal ancheta privind omorul de la Costești, care a avut loc pe 1 ianuarie 2020. De asemenea, oamenii legii au demarat o anchetă internă.Voicu a comunicat aceste informații în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 10 ianuarie.

Ministrul de Interne a declarat că pe marginea acestui caz au fost audiate 20 de persoane. De asemenea au fost analizate materialele video de la locul crimei. Potrivit lui Voicu, organele de anchetă au identificat doi suspecți, unul de 16 ani și altul de 21 de ani. Anterior, tânărul de 21 de ani a figurat în șase dosare penale, dintre care cinci pentru furt și unul privind acte de huliganism. Mai mult, trei dosare se află pe rol, iar celelalte trei au fost închise ca urmare a unui acord dintre acuzat și victimă.

În prezent, suspectul în vârstă de 21 de ani se află în arest, iar tânărul de 16 ani este sub control judiciar. Potrivit lui Voicu, cel din urmă nu poate fi arestat pentru că este minor.

Voicu a mai spus că potrivit materialelor video, tânărul de 16 ani este cel care a început bătaia. Apoi, suspectul de 21 de ani a început să lovească în victimă. Ministrul de Interne a menționat că inițial, acesta la bătut cu pumnii, iar apoi cu o ștachetă de la gard.

„Din păcate, cei 15 prieteni ai victimei nu au intervenit în ceea ce s-a întâmplat până când au văzut că victima nu se poate ridica”, a notat Voicu. De asemenea, ministrul a menționat că informațiile privind existența celui de-al treilea suspect nu au fost confirmate.

În ceea ce privește ancheta internă, Voicu a declarat că oamenii legii verifică toate detaliile despre cele întâmplate, începând cu apelurile către serviciul 112 și terminând cu datele navigatorului GPS instalat în mașina polițiștilor.

Precizăm că tragedia s-a produs în noaptea de Revelion, în localitatea Costești din raionul Ialoveni, în jurul orei 1:30. Potrivit forțelor de ordine, victima a fost agresată de doi tineri de 21 și 16 ani din aceeași localitate. Incidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere. În urma leziunilor primite, tânărul de 21 ani avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul de Urgență din mun. Chişinău, iar din păcate, medicii nu au reușit să îi salveze viața.

Potrivit Ziarului de Gardă,  rudele victimei afirmă că ambulanța a ajuns la aceasta după mai bine de o oră și că operatorii de la 112 nu au reacționat la primul apel pe acest caz. A fost nevoie de un al doilea apel pentru ca un echipaj de acordare a primului ajutor medical să fie trimis la Costești. Ambulanța ar fi venit după mai bine de o oră. Potrivit rudelor, până a fi preluat de ambulanță, tânărul a fost plasat într-un garaj, pe podea.

Rudele băiatului consideră că acest caz nu este investigat suficient, așa că anunță că vor organiza un protest, pentru a cere de la toate instituțiile responsabile să cerceteze acest caz pentru a face dreptate. Manifestația va avea loc luni, 13 ianuarie, la ora 14.00.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: