Ministrul Educației a prezentat rezultatele admiterii la studii superioare. Care sunt cele mai solicitate specialități
Full Article 2 minutes read

Ministrul Educației a prezentat rezultatele admiterii la studii superioare. Care sunt cele mai solicitate specialități

În acest an, cele mai solicitate specialități rămân a fi dreptul, medicina, finanțele și tehnologiile informaționale. Pe de altă parte, au rămas locuri libere la specialități precum științele exacte, științele agricole, științele educației și ingineria. Despre acest lucru a anunțat ministrul Educației, Igor Șarov, care a prezentat rezultatele admiterii la studii superioare. 

„În cadrul sesiunii de bază a admiterii 2020, la ciclul 1, licență, s-a organizat înmatricularea la 169 de specialități, oferta fiind de 5000 de locuri bugetare, iar la master – 3096 de locuri cu finanțare de la bugetul de stat”, a declarat Igor Șarov.

Drept urmare, la ciclul I au fost admiși 4201 studenți la buget, cu circa 300 mai mulți decât anul trecut. Vacante au rămas 789 de locuri. La ciclul II au fost admiși 3014 masteranzi la buget. Vacante au rămas 82 de locuri bugetare.

Ministrul Educației a mai precizat că în acest an, în cazul specialităților medicale, planul a fost majorat cu 55 de locuri bugetare. Este vorba despre 35 de locuri la licență și 20 de locuri la masterat. La fel, a fost majorat planul la științe ale educației cu 50 de locuri și la tehnologii informaționale cu 83 de locuri bugetare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: