Ministrul Justiției explică de ce nu s-a prezentat la ședința Consiliului Superior al Magistraturii
Full Article 2 minutes read

Ministrul Justiției explică de ce nu s-a prezentat la ședința Consiliului Superior al Magistraturii

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, nu a lipsit intenționat de la întrunirea de astăzi a Consiliului Superior al Magistraturii, ci pentru că a fost nevoit să convoace, de urgență, o ședință neprevăzută cu participarea conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker, astăzi, 3 decembrie.

„Săptămâna trecută a avut loc un incident legat de automutilarea unui deținut. Despre acest caz am aflat azi dimineața din presă și am avut o ședință urgentă. Am convocat conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ca să aflu ce s-a întâmplat. Ședința a durat aproximativ până la 09:20. Am încercat să iau legătura cu un reprezentant CSM pentru a-l informa că mă rețin, dar nu mi-a răspuns la telefon”, a comunicat Nagacevschi.

Tot astăzi, 3 decembrie, fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, a venit cu o reacție pe pagina sa de facebook, la noua amâncare a ședinței CSM. Aceasta a scris că actualul ministru, Fadei Nagacevschi, ar invoca Comisia de la Veneția „numai atunci când îi convine”. Totodată, Olesea Stamate denunță și cazuri de intimidare a judecătorilor care nu au participat Adunarea Generală a Judecătorilor la care au fost revocații membrii CSM, aleși din rândul magistraților. „Ministrul „tehnocrat și apolitic” execută ordinele de sus și nici nu-și pune întrebări referitoare la impactul acțiunilor sau inacțiunilor sale”, a mai scris Olesea Stamate.

Amintim că ședința Consiliului Superior al Magistraturii planificată pentru astăzi, 3 decembrie, nu a avut loc. Aceasta a fost declarată „închisă”, întrucât s-au prezentat doar șapte membri. Dintre cei absenți, doar o singură persoană și-a motivat lipsa.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: